Sønstvedt - stor skogeiendom på 1917 daa, med jakt og fiskerettigheter. Mye produktiv skog. Strandlinje mot Flåte.

Skien - Ånnerød, Flakvarp, Røra, Svanvik,Kilebygda
Landbrukseiendom
Meglerinformasjon

Velkommen

Velkommen til Sønstvedt, en stor landbrukseiendom på 1917 dekar - med 1626 daa produktiv skog.Eiendommen har lang strandlinje mot vannet Flåte med godt fiske. Det er mulighet for småviltjakt, og gården er en del av et jaktlag som har fellingsløyve på elg og hjort. Gården ligger landlig og usjenert i et aktivt skogbrukmiljø, med solrikt tun og stort potensial. Rundt tunet står det et stort uthus, et våningshus over to plan, en lekestue, en tidligere smie og en hytte kalt «Rød hytta» med vedovn.

Rundt hovedhuset er det store grøntarealer og en terrasse med strålende utsikt over naturen. Inne er stuen romslig med peisovn og godt lysinnslipp, mens kjøkkenet har egen spiseplass og funksjonell innredning med integrerte hvitevarer. På badet er det gulvvarme, og boligen har vaskekjeller, kjellerstue og to soverom med skap. Det er god plass til å parkere bilene ved huset, i tillegg til at det er en garasje med oppholdsrom på eiendommen.

Kort fortalt

- Landbrukseiendom på 1917 daa.
- 1626 daa består av produktiv skog.
- Strandlinje mot vannet Flåte.
- Båthus og mulighet for bading.
- Eldre våningshus over to etasjer.
- Garasjebygg med eget pauserom.
- Stort tun med gode solforhold.
- Uthus med kjørebru og høylager.
- Hytte, lekestue og smie med lager.
- Landbruket er en odelseiendom.
- Eiendommen er konsensjonspliktig.
- Bo- og driveplikt på eiendommen.
- Dels overbygd terrasse ved stuen.
- Kjøkken med egen spiseplass.
- Godt med skap- og skuffeplass.
- Alle hvitevarene er integrerte.
- Romslig stue med nyere peisovn.
- Kjellerstue med eldre vedovn.
- Flislagt bad med dusjkabinett.
- Enkel vaskekjeller med vaskekar.
- To soverom med store skap.
- Loft og fire kjellerboder i huset.

Uteområde / Tun

Omgivelsene er fredelige og naturskjønne, med skog og vakker natur på alle kanter. Gården ligger for seg selv med en stor eiendom på 1917 dekar, der 1626 daa består av produktiv skog. Skogen er en sammenhengende teig fra vannet «Flåte» i sørøst og opp til Gisholtvegen i nordvest. Ca. 200 meter fra tunet har eiendommen båthus og strandlinje mot vannet, med godt fiske og muligheter for bading sommerstid.

Rundt tunet består bebyggelsen av et våningshus, et rødtmalt uthus, en lekestue for de minste, et garasjebygg med pauserom, en smie med lager og et hus kalt «Rød hytta» med vedovn montert. Uthuset er på ca. 85 kvm, med utedo, høylager, verktøyrom og kjørebru pa° tvers innvendig. Et av rommene er i dag innredet med et spisebord, og her kan man invitere gjester over på store middagsselskaper.

Hagen rundt hovedhuset er opparbeidet med stor gressplen, hekk, busker og diverse beplantning. Her kan man enkelt sette opp en trampoline, spille fotball med venner og leke i snøen vinterstid. Fra stuen er det utgang til en delvis overbygd terrasse på ca. 14 kvm, med fin og vidstrakt utsikt over naturen.

Terrassen innbyr til både stille stunder og lange, sosiale kveler, og de gode solforholdene gjør det mulig å virkelig nyte varme dager til fulle. Sommerdagene tilbringes også på en overbygd terrasse ved inngangen, med belysning og et areal på ca. 9 kvm. Siden uteplassene ligger på hver sin side kan man enkelt flytte seg etter solen og utnytte hver eneste solstråle.

Beliggenhet

Eiendommen er plassert landlig og naturskjønt, i Kilebygda ved vannet Flåte. Området er ideelt for tur- og rekreasjonsaktiviteter i vakker natur, med kupert terreng rundt flere vann og idylliske tjern. Flåte er en del av Herrevassdraget som tilbyr gode muligheter for friluftsliv, kano, bading og fiske. I vinterhalvåret kjøres det opp flotte skiløyper i umiddelbar nærhet. Her bor du i fredelige omgivelser, skjermet fra hverdagens stress, men likevel kun 20 minutters kjøring til både Skien og Porsgrunn by.

Ved Kilevannet ligger den vakre Kilebygda kirke. Odden gård som ligger like ved, er et flott sted for å arrangere brylluper og andre selskaper/tilstelninger. 

Knuts Grill er et populært sted hvor du kan få servert mat og leie båt for en fisketur på Kilevannet.

Kilebygda har også en Montessoriskole for elever fra 1. til 7. trinn.
Det ligger en ridehall ikke langt fra eiendommen, Stall Gislesjø, som tilbyr ridetimer og kurs. Perfekt for deg som er interessert i hest.

Skien fritidspark ligger omtrent 20 minutters kjøring unna. Her finner du blant annet en frisbeegolfbane, løyper for terrengsykling, lysløyper, et utendørs klatreanlegg, isstadion,  og badeland. 

Gautefall skianlegg er en snau times kjøretur unna.
Dagligvarehandel kan gjøres på Coop Prix Herre, Kiwi Porselensfabrikken eller Rema  1000 Moflata.

Området har gode muligheter for offentlig transport via buss.

Parkering

Det er parkering i et garasjebygg med pauserom og et samlet areal på ca. 45 kvm. Selve garasjen har verktøybenk og måler ca. 28 kvm. Pauserommet er innredet med en enkel kjøkkeninnredning. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Adkomst

Se kart i annonse.

Jord og skog

Jord:

Jordbruksarealet er fordelt på 3 små skifter.

2 skifter, 1,3 da og 4,4 da, ligger langs med Gisholtvegen og på begge sider av eiendommens tun.

1 skifte, 2,1 da, ligger litt nord for arealet rundt bebyggelsen (ca. 250 m i luftlinje) og på motsatt side av Gisholtvegen. Arealet ligger inntil en naboeiendom og er ellers omgitt av eiendommens skog.

Jordarten er moldholdig leire. Det er opplyst at skiftet som ligger på sørsiden av eiendommens tun og bebyggelse er noe fuktig og tilgrodd, og er ikke i bruk.

Skiftene er små med dårlig arrondering som skyldes skiftenes utforming. Dette gir tunge driftsforhold.

Ved verdivurdering er det lagt til grunn en årlig grasavling på 275 fe/da.

Skog:

Skogen er en sammenhengende teig fra "Flåte" i sørøst og opp til Gisholtvegen i nordvest.

Mye av skogen vurderes å være lett drevet med korte driftsavstander. Skogen ligger på begge sider av gårdsveien og ned mot Sandbugten. Driftsavstander vurderes til gjennomsnittlig ca. 800 m.

Det er registrert ca. 13 da med nøkkelbiotop. Arealet er i skogens sørøstre hjørne, ned mot Flåte.

Samlet kubikkmasse er nå vurdert til ca. 29.000 m³ og en tilvekst på ca. 700 m³/år. Årlig nyttbart hogstuttak er vurdert til ca. 750 m³ med følgende treslagfordeling: ca. 35 % gran, ca. 60 % furu og ca. 5 % lauv. Skogen har mye av sin kubikkmasse i hkl 5. Det er behov for større avvirkninger. Avvirkninger kan gjøres ved oppsamlingshogster.

Innestående skogfond: kr 99.474,-

Investeringer, som dekkes med skogfond, skal være utført på en slik måte, til en kostnad/nytte og med hensyn til miljø slik at de av kommunen kan godkjennes som faglig, økonomisk og økologisk forsvarlige, jf. skogfondforskriftens § 4 siste ledd.

Skogfond kan brukes til: skogkultur, skogsvei, skogbruksplan, juletreproduksjon, kurs, miljøtiltak, bioenergi. Det vises til Landbruksdirektoratets hjemmeside.

Skogfond følger eiendommen.

De skoglige data for eiendommen, herunder skogbruksplan og opplysninger om stående kubikkmasse, hogstklassefordeling mv., er beheftet med usikkerhet og kan derfor inneholde ufullstendige og uriktige data. Det kan ikke fremmes krav mot undertegnede på grunn av feil og mangler i de skogfaglige data.

Jakt

Skogen er avhengig av feltsamarbeid og er med i elgjaktlag. Det er fellingstillatelse på elg og hjort innenfor kvote i storvaldet. I tillegg har eiendommen småviltjakt. Jakt vurderes å ha en økonomisk verdi. Eiendommen er tilknyttet Gisholt jaktlag, som har et totalt areal på ca 30 000 dekar.

Innhold og standard

1. etasje: Entré, stue, kjøkken, mellomgang, bad, 2 soverom og bod.
Kjeller: Gang, kjellerstue, vaskekjeller og 4 boder.

Annet: Kaldloft. Smie på ca. 25 kvm, rød hytte på ca. 25 kvm og uthus på ca. 85 kvm.

Våningshus:

Entré
En overbygd terrasse ønsker velkommen, og vel inne har entreen gulvbelegg og brystningspanel på veggene. Her passer det fint å innrede med knagger og skohyller.

Boligen har egen inngang til kjelleretasjen, og gangen nede er innredet med et plassbygd garderobeskap. 


Stue
Stuen er et romslig oppholdsrom, med landlig utsikt og godt gjennomlys via vinduer i tre retninger. En glassdør fører ut til den solrike terrassen, og sommerstid er det hyggelig å trekke ut for både avslapning og middager i varmen.


Stuegulvet har belegg, mens veggene er kledd med grønn tapet og brystningspanel mot kjøkkenet. Lune kvelder sikres av en peisovn. Utformingen gjør stuen enkel å møblere, og utenfor kjøkkenet passer det fint å innrede med spisebord.


Kjøkken
Innenfor stuen har boligen et trivelig kjøkken, med gulvbelegg og plass til et spisebord for rolige morgenstunder. Veggene er kledd med brystningpanel og mørkeblå tapet. Selve kjøkkenet er oppført i en funksjonell L-form med god arbeidsflyt og skapplass.


Innredningen har lyse, profilerte fronter, vitrineskap og benkeplate av laminat med dobbel oppvaskkum. Over benken er det hvite fliser med noe dekor, og over kokesonen er ventilator installert. Alle hvitevarene er integrerte, bestående av platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og en kombinert kjøl/frys.


Kjellerstue
I kjelleretasjen har boligen en romslig stue med vedovn og flismønstret gulvbelegg - et ekstra oppholdsrom for lek, vennebesøk og avslapning. En egen nisje har hyller og kontorpult plassbygget, og ellers innredes rommet enkelt med en stor sofagruppe. Stuen er perfekt hvis man ønsker å trekke seg tilbake for litt egentid med en god bok eller film.


Bad/wc/vaskerom
Badet ligger praktisk til utenfor soverommene, og boligen har en enkel vaskekjeller med vaskekar. På badet er det grå fliser, gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Toalett og dusjkabinett er montert, og den øvrige innredningen består av servant med underskap, matchende høyskap, to veggskap i samme stil og et speil med belysning. Skapene gir god plass til oppbevaring av håndklær og hygieneartikler.


Soverom og garderobe
To soverom ligger vegg i vegg i første etasje. På hovedsoverommet er det god plass til dobbeltseng, og rommet har et stort garderobeskap med hvite fronter. I det andre rommet er det oppført en stor skyvedørsgarderobe med dels speilfronter. Rikelig med ekstra lagringsplass finnes på loftet, i uthuset, i garasjen og i hele fire kjellerboder.


Oppvarming - Teknisk
Våningshuset oppvarmes med gulvvarme på badet og ildsteder i stuene; en eldre vedovn i kjelleren og en nyere peisovn i hovedstuen. Ventilasjonen er naturlig, med mekanisk avtrekk fra kjøkkenet. Sikringsskapet har automatsikringer, og en ca. 120 liters varmtvannsbereder er plassert i vaskekjelleren. Eiendommen har vannforsyning fra grunnboret brønn, og det er avløp via septiktank med overløp til grøft.

Låve:
Bygget er satt opp ca 1900 og har en grunnflate på ca 85 m2. Bygget brukes som oppbevaring/lager med et rom som er innredet med stoler og bord. Typisk gammel låve.

Lekestue:
Et svært enkelt lite bygg som egner seg fint som lager, eller lekestue for barna. Bygget mangler vinduer.

Smie:
Smien er av eldre standard og har en grunnflate på ca 25 m2. Bygget er i svært dårlig forfatning.

Rød hytta:
Bygg med ukjent aldrer med grunnflate på 25 m2. Hytta er innredet som et gjestehus med god plass til seng og møblement. Det er også en vedovn i denne hytta.

Båthus:
Ca 200 m fra eiendommens tun på veien mot Sanbugten går det traktorvei i retning Flåte. Det er ca 300 som kan kjøres med atv/traktor. Det siste stykket må tas til fots. Båthuset er restaurert i ca år 2000 eller noe senere. Bygget er egnet til lagring av båt.

Garasje:
Bygget ligger ca. 1 km fra gårdens tun på veien mot Sandbugten og nesten på grensen til Sandbugten. Det har ukjent byggeår og har en grunnflate på ca. 45 m². Garasjedelen er innredet med en verktøybenk. Det er også et enkelt oppholdsrom som er innredet med kjøkkeninnredning.

Bygningers arealer

Bolighus
Totalt BRA (bruksareal): 155 kvm

BRA-i totalt: 155 kvm
1. etasje: 81 kvm.
Kjeller: 74 kvm.

TBA totalt: 23 kvm

Låve:
BTA ca 85 m2.

Lager:
BTA ca 4 m2

Smie:
BTA ca 25 m2

Rød hytta:
BTA 25 m2

Båthus:
Ikke oppmålt av takstmann

Garasje:
BTA ca 45 m2

Informasjon om arealbegrepene Fra og med 1. januar 2024 er det innført nye arealkrav, arealbegrep og måleprinsipper for bygninger gjennom NS 3940:2023. Det innebærer bl.a. at tidligere begrep som p-rom (primærrom) og s-rom (sekundærrom) ikke lenger blir benyttet. De nye arealbegrepene for bolig er: BRA-i (Internt bruksareal) er areal innenfor omsluttende vegger. Det er for eksempel stue, soverom, kjøkken, entré, bad, innvendig bod og rom for kommunikasjon mellom disse. Dersom boligen består av en bruksenhet BRA-e (Eksternt bruksareal) er for eksempel en ekstern bod, kjellerstue med egen inngang, gjesterom, tilleggsbygg eller andre rom som tilhører boenheten, men som ikke er direkte tilknyttet det interne arealet. Tilleggsbygg kan være for eksempel garasje, naust eller utvendig bod.

BRA-b (Innglasset balkong) er innglassede balkonger, verandaer og altaner som tilhører boenheten. TBA (Terrasse- og balkongareal) er arealet av terrasser, altaner, verandaer og åpne balkonger som er tilknyttet boenheten. GUA (Gulvareal) og ALH (Areal med lav takhøyde) kan opplyses om dersom det er aktuelt for den spesifikke boligen. GUA og ALH skal bare oppgis sammen med BRA for å forhindre uklarhet om hva som er boligens bruksareal. Boligens bruksareal (BRA) utgjør totalt arealene for BRA-i, BRA-e og BRA-b, dvs.: BRA-i + BRA-e + BRA-b = BRA. Arealer for andre bygningstyper som ikke er bolig/fritidsbolig, f.eks. landbruksbygninger, opplyses som BRA (Bruksareal), og/eller BTA (Bruttoareal/Grunnflate). Ta kontakt med ansvarlig megler dersom det skulle være spørsmål knyttet til arealbegrepene.

Oppvarming, piper og ildsteder

Boligen har elementpipe og vedovner. Ovn i stue av nyere årgang.
Det har vært tilsyn i 2018. Bemerkning at ovn står for nær pipe og at steiner er i stykker.

Varmekabler på bad. Ellers oppvarming via panelovner.

Reguleringsforhold

Kommuneplan:

Eiendommen ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til følgende formål:

Båndlegging etter andre lover: Kommuneplanens arealdel (vedtaksdato 2.5.2024)
Flomfare: Kommuneplanens arealdel (vedtaksdato 2.5.2024) .
Høyspenningsanlegg (inkl. høyspentkabler): Kommuneplanens arealdel (vedtaksdato 2.5.2024)
LNFR areal for spredt bolig-, fritids- eller næringsbebyggelse, mv - Nåværende: Kommuneplanens arealdel (vedtaksdato 2.5.2024)
LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag - Nåværende: Kommuneplanens arealdel (vedtaksdato 2.5.2024)
Nedslagsfelt drikkevann: Kommuneplanens arealdel (vedtaksdato 2.5.2024)

Reguleringsplan:
Eiendommen ligger i et uregulert område i reguleringsplanen.

Odel - Konsesjon

Det er konsesjonsplikt i henhold til konsesjonsloven. Det er kjøpers risiko og kostnad å oppnå konsesjon. Utfyllende informasjon om konsesjonsrisikoen står beskrevet i salgsoppgaven.
Det er opparbeidet odel på eiendommen, ingen kjente odelsberettigende ønsker å benytte seg av odelsretten.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at forbrukerkjøpere har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven. Kjøpere som handler som ledd i næringsvirksomhet har ikke anledning til å tegne boligkjøperforsikring iht. vilkår fra forsikringsselskapet.

Oppgjør

Kjøpesum og kjøpers omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være innbetalt til eiendomsmeglers klientkonto senest dagen før avtalt overtakelse. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i budet

Tilbud om lånefinansiering og forsikringer

Landkreditt Bank kan gi deg lånetilbud til finansiering av eiendommen. Våre meglere kan opprette kontakt mellom deg og en kunderådgiver i banken og som kunde hos oss lover banken en hurtig behandling av din låneforespørsel. Landkreditt Forsikring kan gi deg forsikringstilbud på eiendommen du velger å kjøpe. Samler du flere forsikringer hos Landkreditt Forsikring, kan du få inntil 23% rabatt.

Landkreditt Bank og Forsikring er lokalt til stede i store deler av Norge og tar gjerne bank- eller forsikringspraten hjemme hos deg.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt i salgsoppgaven. Alle bud, budforhøyelser og budendringer skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal legitimeres og med budgivers signatur. Bud inngis fortrinnsvis via budgivningsplattformen Tryggbudgivning.no på nett hvor legitimasjon og signatur bekreftes ved å benytte e-signatur, eksempelvis BankID eller MinID. Link til budskjema på Tryggbudgivning.no ligger tilgjengelig i nettannonsen på Finn.no, link kan også fås tilsendt av megler. Om ikke denne benyttes kan ordinært budskjema i salgsoppgaven brukes. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig overfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Bud og senere budforhøyelser/endringer bør derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Budforhøyelser bør derfor skje i god tid før fristens utløp. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Selgers eventuelle mangelsansvar og kjøpers undersøkelsesplikt reguleres av bestemmelsene i avhendingsloven kapittel 3. Det er vedtatt endringer i avhendingsloven som trådte i kraft 01.01.2022. Som følge av endringene vil det gjelde ulike regler, om kjøper er en forbrukerkjøper eller ikke. Dette er redegjort for nedenfor: Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*: * Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. For å få et best mulig beslutningsgrunnlag er det viktig å lese salgsdokumentene grundig før visning, og uansett før budgivning. Salgsoppgaven inneholder sentrale opplysninger fra eiendomsmegleren, tilstandsrapport fra bygningssakkyndig, egenerklæring fra selger og andre dokumenter med relevant innhold. Uavhengig av om det er lest eller ikke, regnes Kjøper for å kjenne til det som går tydelig fram av salgsdokumentene.
I tillegg til å sette seg grundig inn i dokumentene, oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye. Eiendommen kan ha en mangel dersom den ikke samsvarer med kravene til kvalitet, utrustning og annet som følger av avtalen, jf. avhendingsloven § 3-1. Videre vil eiendommen ha mangel dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen, jf. avhendingsloven §§ 3-7 og 3-8. Ved salg til forbrukerkjøper er det ikke anledning til å ta forbehold om at eiendommen selges "som den er" eller med lignende generelle forbehold. Forbehold om eiendommens tilstand som er spesifisert nok til å kunne innvirke på kjøpsvurderingen, anses likevel som en del av avtalen, og vil derfor ikke kunne påberopes som mangel jf. avhendingsloven § 3-9 (2) andre setning.
Hvis det ikke er avtalt noe særskilt, gjelder bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-6 om generelle krav til eiendommen, arealavvik og tilbehør. Disse bestemmelsene supplerer altså det som følger av avtalen. Boligens alder, type og synlige tilstand har betydning for hvilken kvalitet og stand som kan forventes. For eksempel kan det ikke forventes at en eldre bolig har samme tilstand som en ny eller nyere bolig. Eldre boliger er vanligvis bygget etter andre krav og med andre materialer, og vil i tillegg ha varierende grad av slitasje og skader som følge av blant annet bruk, værpåkjenninger og annen aldersforringelse. Skader og forringelser som er naturlige følger av dette vil normalt ikke bli ansett som kjøpsrettslige mangler.
Kjøper kan ikke gjøre gjeldende som en mangel noe kjøperen kjente eller måtte kjenne til da avtalen ble inngått. Dersom kjøperen før avtaleinngåelsen har undersøkt eiendommen, eller uten rimelig grunn unnlatt å følge oppfordringen om undersøkelse, kan kjøperen ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Det gjøres oppmerksom på at selv om det skulle være mangel ved eiendommen, må kjøperen selv dekke tap og kostnader opp til et beløp på 10 000 kroner (kjøpers "egenandel"/ "egenrisiko"), om ikke annet er sagt i loven. Kjøpers egenrisiko har ikke betydning for spørsmålet om det foreligger en mangel. Beløpet kommer imidlertid til fradrag i en eventuell utmåling av prisavslag eller erstatning dersom det er en mangel ved eiendommen som selger er ansvarlig for.

Følgende gjelder ved salg til noen som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet (ikke-forbrukerkjøper): Dersom kjøper ikke er forbrukerkjøper selges eiendommen "som den er". Eiendommen selges i den forfatning den er under visning. Salget følger Avhendingsloven § 3-9: Endå eigedomen er selt 'som han er' eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut i frå kjøpesummen og tilhøva ellers. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. Kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Informasjonen ovenfor om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Ved spørsmål, kontakt megler for mer informasjon. I alle tilfeller forutsettes det, med mindre annet er avtalt, at hjemmel overføres til kjøper ved overtakelse.

Matrikkeinformasjon

  • Gårdsnummer: 241
  • Bruksnummer: 4
  • Fylkesnummer: 40
  • Fylkesnavn: Telemark
  • Kommunenummer: 4003
  • Kommuneområde: Skien - Ånnerød, Flakvarp, Røra, Svanvik,Kilebygda
Les mer