En ny podkast om eierskifter i landbruket er lansert. Podkasten Eierskifte i landbruket produseres av Ole Christen Hallesby i samarbeid med Norges Bondelag og Landkreditt. Hør den første episoden her!

I podkasten blir det samtaler med gjester om ulike temaer knyttet til gårdsoverdragelse fra alle mulige vinklinger. Fokus er på mellommenneskelige forhold, men også formelle sider blir behandlet.

Podkasten er tilgjengelig der du normalt lytter til podkast, eller her.

Episode 1: Det vanskelige valget

I den første episoden som nå er ute, gjester Landkreditts egen Vidar Rognes podkasten. Rognes er avdelingsleder for Landkreditt Eiendom i Trondheim, jurist og en av Landkreditts landbruksøkonomer, med landbruksjuss som spesialfelt. Han har bistått i en rekke eierskifter.

Fra episodebeskrivelsen: Det nærmer seg et generasjonsskifte, men hvem skal overta? Er det odelsloven som redder oss foreldre slik at vi slipper å velge mellom barna våre? Eller skulle vi ønske at vi kunne velge fritt? Skal vi ta hensyn til hvem som egner seg til å drive virksomheten videre eller hvem som tar vare på tradisjonene best?

Hør Vidar Rognes i samtale med Ole Christen Hallesby her.

Eierskiftepodden