Ikke dropp reiseforsikringen

Uhell, skader og akutt sykdom kan like gjerne skje på hytta i Norge som på ferietur til eksotiske reisemål. Feriebudsjettet kan fort velte hvis du har droppet forsikring.

Uhell, skader og akutt sykdom kan like gjerne skje på hytta i Norge som på ferietur til eksotiske reisemål. Feriebudsjettet kan fort velte hvis du har droppet forsikring.

En helårs reiseforsikring gjelder uansett hvor man tenker å dra, eller for den saks skyld selv om man bare blir hjemme og nøyer seg med dagsutflukter i ferien.

– I dialogen med kundene oppdager vi at mange undervurderer behovet for å ha en gyldig reiseforsikring når de ikke har planer om utenlandsferie. Det kan bli en svært kostbar feilvurdering, sier Ane Wiig Syvertsen, administrerende direktør i Landkreditt Forsikring.

Koster tid og penger

En stor andel av dem som gjør bruk av reiseforsikringen, har bare vært innenfor landets grenser, ifølge skadedata fra Landkreditt Forsikring.

– Det kan være bortkommen bagasje, en ødelagt sykkel, knust mobiltelefon, sykdom eller utgifter når flyforsinkelser skaper trøbbel for reiseplanen. Situasjonene er ulike, men har alle en kostnad i form av tapt tid eller penger. Med forsikringen i orden slipper man å ta slike tap selv, sier Wiig Syvertsen.

Også kostnader ved eventuell avbestilling av reise på grunn av sykdom, ulykke eller dødsfall er dekket.

Gratis lounge ved forsinkelser

– Av erfaring vet vi at mange opplever flyforsinkelser i de mest hektiske ferieukene. Derfor har vi også lagt gratis tilgang til lounge når flyet er mer enn 60 minutter forsinket inn i forsikringen, og dette omfatter i så fall også reisefølge på inntil fem personer.

Hvis forsinkelsen inntrer på flyplass uten lounge, vil man isteden ha rett på en kontant utbetaling på 40 Euro per person. Ved mer omfattende forsinkelser eller kansellering inntrer en rett til hjelp for å søke automatisk refusjon på inntil 600 Euro per person.

Kan omfatte hele familien

– Alle håper nok at ferieavviklingen skjer uten skader, reisetrøbbel og sykdom. Men mange berøres allikevel av slike hendelser, og da er det godt å kunne vite at de i hvert fall er sikret praktisk og økonomisk hjelp, sier Ane Wiig Syvertsen i Landkreditt.

En reiseforsikring kan omfatte hele familien, inklusive barnebarn og oldebarn når de reiser sammen med den som er forsikret. Det påløper ingen egenandel ved skade eller hendelse som gir rett til erstatning.

Ifølge statistikk fra Finans Norge ble det i 2023 innmeldt drøyt 350.000 reiseskader. Gjennomsnittlig erstatning per skade utgjorde snaut 6000 kroner.