Dyktig duo på plass for bøndene i Sør-Vest

Daniel Vignes og Peter Simon Bø er våre nye distriktssjefer for bank i Sør-Vest

Daniel Vignes og Peter Simon Bø har inntatt Landkreditts distriktskontor i Rogaland som bankens nye distriktssjefer for Sør-Vest. – Med denne dyktige duoen på plass, er jeg trygg på at våre kunder i Sør-Vest blir ivaretatt på den beste måte fremover, kommenterer konsernsjef Ole Laurits Lønnum.

– Når det kommer til bank, fond, forsikring og eiendomsmegling, skal Landkreditt være bondens naturlige samarbeidspartner. Nå styrker vi laget i Sør-Vest med Daniel og Peter Simon som distriktssjefer for banken. Med denne dyktige duoen på plass, er jeg trygg på at våre kunder i Sør-Vest blir ivaretatt på den beste måte fremover, sier konsernsjef Ole Laurits Lønnum.

Distriktskontoret på NIBIO på Særheim i Klepp huser også Nils Ole Svela og Aksel Fiskaa som er distriktssjefer på forsikring og Jan Egil Fornes som eiendomsmegler for landbruk.

– Våre nyansatte distriktssjefer er allerede i full gang som rådgivere for bonden lokalt. Dette er et stort og svært aktivt landbruksområde, og vi gleder oss til fortsettelsen med dette solide og kompetente teamet vi nå har på plass til å representere bredden av Landkredittkonsernet i Sør-Vest.

1366x768_ole-laurits-2024.jpg

Konsernsjef Ole Laurits Lønnum er strålende fornøyd med det solide teamet som skal ivareta kundene i Sør-Vest fremover (foto: Bård Gundersen)

 

 

En sparringspartner i bondens ulike veivalg

I tillegg til solid og variert yrkeserfaring fra bank, finans og annet næringsliv, har begge de to nye distriktssjefene bakgrunn fra landbruket.

Daniel Vignes driver selv gård med melkeproduksjon med årlig kvote på 400 tonn samt oppfôring av gourmetkalv og sau. Nå ser han frem til å sette kompetansen sin i arbeid for distriktets bønder.

– Jeg gleder meg til å bidra med gode løsninger på finansiering og å være en sparringspartner i ulike veivalg for bøndene. Det å kunne reise rundt og besøke bønder og bidra til en videreutvikling av landbruket i distriktet vårt, er noe av det jeg ser mest frem til, sier han.

Av bønder, for bønder

Gode løsninger for den enkelte bonde er også noe Peter Simon Bø er opptatt av. Han er oppvokst på gård med storfe og gris, og kan se tilbake på mange timer i traktorsetet før han fant veien videre til finansrådgiverstolen.

– Det har blitt mange timer i traktoren opp igjennom, og bakgrunnen fra landbruket er noe jeg alltid har med meg. Det er viktig for meg å finne gode løsninger sammen med bøndene på både kort og lang sikt, sier han.

Og nettopp den tette landbrukstilknytningen var noe av det som tiltrakk Bø ekstra med Landkreditt da muligheten for å tiltre som distriktssjef i banken dukket opp.

– Landkreditt er av bønder, for bønder. Det kan ikke bli bedre enn det, kommenterer han.

Ressurssterke og innovative

Fylkene Agder, Rogaland og Vestland har en betydelig landbruksproduksjon og huser rundt 30 prosent av Norges storfe, svin, geit og høner. I tillegg finner vi, ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå, 45 prosent av landets vinterfôra sauer i disse fylkene.

Landbruket har, som resten av samfunnet, i en periode opplevd stor kostnadsvekst. De nye distriktssjefene i Sør-Vest opplever kundegruppen som ressurssterk med både pågangsmot og dyktighet, og har stor tro på fremtiden for rogalandsbøndene.

– Landbruket i Sør-Vest består av dyktige og innovative bønder som ikke er redde for å satse. Det vil være et stort investeringsbehov de neste ti årene, men jeg har stor tro på at økonomien vil styrke seg fremover, sier Daniel Vignes avslutningsvis.

Trenger du rådgivning om finansiering, forsikring eller eiendomsmegling? Finn din distriktssjef