Den totale skadeoversikten er det ingen som har enda, men det er uansett mange som i disse dager skal melde skader til både forsikringsselskap og statlige erstatningsordninger. Etter flomskader kan det være flere aktuelle veier å gå for å melde skaden.
- Etter naturskader som dette har vi i tillegg til forsikringer også statlige ordninger for naturskade og produksjonssvikt som spiller inn. Er du usikker på hva som dekker skaden din, er oppfordringen å ta en telefon til oss, slik at vi kan drøfte din sak, sier skadedirektør i Landkreditt Forsikring, Merete Christensen Bernau.
Skadedirektør Merete Christensen Bernau forsikrer at det er lett å komme i kontakt med skadeavdelingen i Landkreditt Forsikring for de som nå har spørsmål om flomskader.
Hun forsikrer at kundesenteret både er forberedt, og klare til å ta imot flomskadene som nå kommer.
- Vi forstår at dette er en dramatisk og fortvilt situasjon for mange, og vi gjør alt vi kan for å bistå der vi kan. Vi har opplevd en økning i antall skadesaker som følge av «Hans», men har god kapasitet til å hjelpe våre skaderammede kunder på både telefon og digitalt. I denne første fasen vi er inne i nå, kan en telefon til en skadebehandler gi svar på mange spørsmål, tror Bernau.
Hva meldes hvor?
Mens vanlige forsikringer som regel vil dekke naturskader på hus, bil og andre gjenstander, er det naturskadeordningen som dekker naturskader på gjenstandene som det ikke er mulig å forsikre over en alminnelig forsikringsordning. Dette kan for eksempel være veier, bruer og jord- og skogbruksareal. Dersom du opplever avlingssvikt som følge av klimatiske årsaker er det aktuelt å søke tilskudd for produksjonssvikt.
Det er dermed tre ulike steder det kan være aktuelt å melde skaden. Vi vil her forklare hva de ulike dekker og hvordan du melder skaden: