Hvem bør bli tillitsvalgt i Landkreditt?

Styrelederen i Landkreditt, Hans Edvard Torp
Styreleder Hans Edvard Torp oppfordrer medlemmene til å nominere kandidater og ta i bruk sin stemmerett (foto: Bård Gundersen)

Fra 11. til 25. september er det tid for å nominere kandidater til medlemsvalget i Landkreditt. Vi ønsker dine tips til kandidater til et årsmøte som nå både blir litt større og får en sammensetning som bedre matcher fylkesinndelingen.

Har du lån med pant i landbrukseiendom, eller driftskreditt hos oss, er du medlem og én av eierne i Landkreditt SA. Som eier kan du nominere kandidater som DU mener kan egne seg som tillitsvalgte for Landkreditt i din region.

– Engasjerte tillitsvalgte kommer fra, og velges av, engasjerte medlemmer. Jeg oppfordrer alle som vet om egnede kandidater, eller som selv er interessert i tillitsverv i Landkreditt, til å engasjere seg nå, sier styreleder i Landkreditt SA, Hans Edvard Torp.

Årsmøtet blir større

Endringer i vedtektene gjør at Landkreditts årsmøte nå blir større. Intervallene for når det utløses en ny representant er satt til 300. Ingen region vil lenger kun har én representant, og årsmøtet vil med utgangspunkt i dagens medlemstall øke til 32 representanter.

Valgene skal også matche bedre med ny fylkesinndeling fra 2024. Hedmark og Oppland blir Innlandet, Sør- og Nord-Trøndelag blir Trøndelag og Sogn og Fjordane og Hordaland blir Vestland. De øvrige valgregionene er som tidligere.

Slik foregår valget

Valgkomitéene tar imot nominasjonene og legger frem innstillinger for hvert distrikt. Siden valget er elektronisk, er det positivt om det innstilles flere kandidater til hvert verv. Da får medlemmene en større påvirkningskraft på hvem som skal bli tillitsvalgt for sin region.

Når valgkomitéens innstilling blir lagt frem, blir det mulig å fremme benkeforslag. Selve valget foregår elektronisk i månedsskiftet januar-februar.

Elektroniske valg gjør det enkelt for deg som eier å være med på å påvirke konsernets fremtid. Vi håper du bruker muligheten!